Moominmamma

Moominmamma Moominmamma е мирна и собрани мајка која никогаш не ви овозможува малку работите се на нејзиниот нерви. Таа е убедена дека Moominhouse е секогаш безбеден и полн со љубов место - и за своето семејство и за посетителите.

Moominmamma носи до нејзиното семејство, па луцидно дека тие едвај забележите тие се parented. Таа сака сите да бидат среќни и индивидуалност вредности на секого, но таа ќе интервенира ако некој грешки некој друг. Таа не му пречи глупави шеги другите, како што таа верува дека луѓето учат многу од своите грешки.

Никој не е некогаш несреќни во компанијата Moominmamma е: таа е секогаш подготвен да помогне и утеши. Жителите на Moominvalley нејзината доверба, како никогаш Moominmamma открива своите тајни. Секогаш кога посетителите pop од Moominhouse, Moominmamma сака да знае кога нивните родендени се. На роденденот момче или девојка секогаш добива да изберете десерт.