Moomintroll

Moomintroll Те сретнам Moomintroll уште?

Тој е согласна колеги кои се заинтересирани за она што ќе го гледа. Светот е полн со возбудливи нешта да се испита, но Moomintroll особено сака собирање на камења и школки. Тој, исто така сака морето, како што не целата Moomin семејство.

Многу посетители поп од Moominhouse и Moomintroll е секогаш среќна кога тој е трошење на време со пријателите. Тој има голема верба во неговите пријатели и добива загрижени, ако еден од нив е несреќна. Moomintroll е многу чувствителна себе, но тој никогаш не носи злоба.

Moomintroll смета дека Moominvalley е најбезбедно и најинтересното место во светот. Тоа е зошто тој е толку љубопитни и храбар - тој може да ја исполни својата желба да се разбере чудни работи и чудни суштества, без потреба да ги страв. Единственото нешто што го прави Moomintroll чувствувам лошо се оставени сами на себе.

Moomintroll е сонувач и мислител, и одметник скитнички Snufkin е неговиот најдобар пријател. Секој ноември, кога Snufkin оди на југ за зимата тој остава Moomintroll специјален писмо. Во него, тој ветува дека ќе се врати во Moominvalley на првиот ден на пролетта.