На Muddler

The Muddler На Muddler е вознемирен, лекомислен колектор кој избира да живеат во кафе калај. Тој чува далеку сите копчиња тој се наоѓа, но е безнадежно безгрижни со неговата колекција. На Muddler е секогаш заборавајќи и губењето на нештата.

На малку срамежлив Muddler има опашка, носи тава на главата и фустани во партали. На Muddler сретна со својот сопруга, нејасни, а во таква авантура со Moominpappa. Шмркаат е нивното дете, иако живее со Moomins.

На Muddler, кој е внук на пронајдувачот Hodgkins, се појавува во Мемоарите во книгата Moominpappa е.