Книги

Книги £ 12,99

Moomins стрип книга том 4

Moomins стрип книга том 4

Извлечени & Квартални на најпродавани Moomin серија создадена од страна на легендарниот детски автор Tove Jansson е сега во својата четврта рата. Тоа е добитник на наградата Харви и е номиниран за повеќе Ајснер награди.

 • Тврд повез: 128 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (30 јуни 2009)
 • Јазик: Англиски
Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moomins стрип книга том 4

£ 12,99

Извлечени & Квартални на најпродавани Moomin серија создадена од страна на легендарниот детски автор Tove Jansson е сега во својата четврта рата. Тоа е добитник на наградата Харви и е номиниран за повеќе Ајснер награди.

 • Тврд повез: 128 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (30 јуни 2009)
 • Јазик: Англиски
Moomins стрип Книга Том 3 £ 12,99

Moomins стрип Книга Том 3

Moomins стрип Книга Том 3

Ова третиот том се враќа во Moominvalley, каде што нејзината сакана жители добие замрсениот во пет нови приказни. Moomin паѓа во љубов со момата во неволја, една unseasonably топло магија се претвора во долината во тропска шума, и летечка чинија се урна во градината Moominmamma е. Moominpappa одлучува да живее надвор неговиот сон на окупаторската светилник и пишување голем крајбрежен роман, само за да открие дека тој ги мрази на морето толку блиску и нема интерес за пишување за тоа, и разни љубопитни клубови никнуваат во долината.

 • Тврд повез: 104 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (1 октомври 2008)
 • Јазик: Англиски
Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moomins стрип Книга Том 3

£ 12,99

Ова третиот том се враќа во Moominvalley, каде што нејзината сакана жители добие замрсениот во пет нови приказни. Moomin паѓа во љубов со момата во неволја, една unseasonably топло магија се претвора во долината во тропска шума, и летечка чинија се урна во градината Moominmamma е. Moominpappa одлучува да живее надвор неговиот сон на окупаторската светилник и пишување голем крајбрежен роман, само за да открие дека тој ги мрази на морето толку блиску и нема интерес за пишување за тоа, и разни љубопитни клубови никнуваат во долината.

 • Тврд повез: 104 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (1 октомври 2008)
 • Јазик: Англиски
Moomins стрип книга том 2 £ 12,99

Moomins стрип книга том 2

Moomins стрип книга том 2

Во вториот том на хумористичен уште меланхоличен Tove Jansson е стрип, ние се добие четири нови приказни за љубомора, конкуренција, дете одгледување, и само-реинвенција. На Moomins се обиде да хибернираат во модата на нивните предци, но несоница места нив мирис-бучица во зимски карневал со зимско-спортски-љуби-сè Г-дин Остар. Непостојана и вечно љубов-удари Mymble и Snorkmaiden се најдат во конкуренција текот на еден нов човек. Moominmamma ги исполнува нејзиниот нов сосед, Fillyjonk, предизвикувајќи ја да се вработи на таинствени Misabel како нејзиниот нов мома. Мајка Mymble пристигнува на прагот на Moomin со седумнаесет нови деца. Конечно, еден пророк пристигнува, изјавувајќи дека среќен Moomins всушност не се среќни на сите и треба да се вратам на природата.

 • Тврд повез: 88 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален; сепаратите издание (31 октомври 2007)
 • Јазик: Англиски
Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moomins стрип книга том 2

£ 12,99

Во вториот том на хумористичен уште меланхоличен Tove Jansson е стрип, ние се добие четири нови приказни за љубомора, конкуренција, дете одгледување, и само-реинвенција. На Moomins се обиде да хибернираат во модата на нивните предци, но несоница места нив мирис-бучица во зимски карневал со зимско-спортски-љуби-сè Г-дин Остар. Непостојана и вечно љубов-удари Mymble и Snorkmaiden се најдат во конкуренција текот на еден нов човек. Moominmamma ги исполнува нејзиниот нов сосед, Fillyjonk, предизвикувајќи ја да се вработи на таинствени Misabel како нејзиниот нов мома. Мајка Mymble пристигнува на прагот на Moomin со седумнаесет нови деца. Конечно, еден пророк пристигнува, изјавувајќи дека среќен Moomins всушност не се среќни на сите и треба да се вратам на природата.

 • Тврд повез: 88 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален; сепаратите издание (31 октомври 2007)
 • Јазик: Англиски
Moomins стрип книга том 1 £ 12,99

Moomins стрип книга том 1

Moomins стрип книга том 1

Moomin Книга Една од нив е првиот том од Извлечени & Квартален издавачка план за сепаратите целата лента привлечени од почитуван децата авторот Tove Jansson. Уметност Jansson е pared надолу и прецизни, но сепак во можност да компонира прекрасни портрети на ambling суштества во цвет покриени полиња или на рок-распослано плажи сеќавајќи се нордиските корени Jansson е. Чуден, но со гризе нијанси, забелешки Jansson на секојдневниот живот, вклучувајќи ги и гости кои outstay нивните добредојдени, филмски ѕвезди, и високото општество, лесно го привлече вниманието на меѓународната јавност и се уште одекнуваат и денес.

 • Тврд повез: 96 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (1 декември 2006)
 • Јазик: Англиски
Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moomins стрип книга том 1

£ 12,99

Moomin Книга Една од нив е првиот том од Извлечени & Квартален издавачка план за сепаратите целата лента привлечени од почитуван децата авторот Tove Jansson. Уметност Jansson е pared надолу и прецизни, но сепак во можност да компонира прекрасни портрети на ambling суштества во цвет покриени полиња или на рок-распослано плажи сеќавајќи се нордиските корени Jansson е. Чуден, но со гризе нијанси, забелешки Jansson на секојдневниот живот, вклучувајќи ги и гости кои outstay нивните добредојдени, филмски ѕвезди, и високото општество, лесно го привлече вниманието на меѓународната јавност и се уште одекнуваат и денес.

 • Тврд повез: 96 страници
 • Издавач: Извлечени и Квартален (1 декември 2006)
 • Јазик: Англиски
Moominpappa книга на мисли £ 5,99

Moominpappa книга на мисли

Moominpappa книга на мисли

Книга Moominpappa на мисли е збирка философски анегдоти и други длабоки увиди од највисоките Moomin, обезбедување на читателите со суштински патоказ за тоа како да се обратите за живот. Во текот на својата долга и паметен живот, Moominpappa има цака на излегувањето со смешно, како и длабоки мисли, и во добри времиња и лоши.

Оригинални илустрации од креаторот на Moomins и автор на најдобро продаваниот Летната Книга - Tove Jansson.

Кол

Цена: £ 5,99

Loading Ажурирање количка ...

Moominpappa книга на мисли

£ 5,99

Книга Moominpappa на мисли е збирка философски анегдоти и други длабоки увиди од највисоките Moomin, обезбедување на читателите со суштински патоказ за тоа како да се обратите за живот. Во текот на својата долга и паметен живот, Moominpappa има цака на излегувањето со смешно, како и длабоки мисли, и во добри времиња и лоши.

Оригинални илустрации од креаторот на Moomins и автор на најдобро продаваниот Летната Книга - Tove Jansson.

Moominpappa на море (Мека) £ 6,99

Moominpappa на море (Мека)

Moominpappa на море (Мека)

А Moomintroll е мал и срамежлив и масти, и има Moominpappa и Moominmamma. Moomins живеат во шумите на Финска. Еден ден Moominpappa се чувствува во загуба. Тој нема идеја што да прават со себе, бидејќи тоа чини дека сè е веќе направено. Па тој зема неговото семејство отиде да почнат нов живот во светилникот на мал, карпестиот остров далеку во морето. Тоа е прилично тивка и осамена во првиот, но кога ќе почнат да истражуваат нивната невообичаена околината на Moomins откриете некои смешно и чудно нови работи за себе.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 224

Објавена: 4 Јуни 2009

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 6,99

Loading Ажурирање количка ...

Moominpappa на море (Мека)

£ 6,99

А Moomintroll е мал и срамежлив и масти, и има Moominpappa и Moominmamma. Moomins живеат во шумите на Финска. Еден ден Moominpappa се чувствува во загуба. Тој нема идеја што да прават со себе, бидејќи тоа чини дека сè е веќе направено. Па тој зема неговото семејство отиде да почнат нов живот во светилникот на мал, карпестиот остров далеку во морето. Тоа е прилично тивка и осамена во првиот, но кога ќе почнат да истражуваат нивната невообичаена околината на Moomins откриете некои смешно и чудно нови работи за себе.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 224

Објавена: 4 Јуни 2009

Издавач : P uffin

Moominpappa на море (тврд повез) £ 12,99

Moominpappa на море (тврд повез)

Moominpappa на море (тврд повез)

А Moomintroll е мал и срамежлив и масти, и има Moominpappa и Moominmamma. Moomins живеат во шумите на Финска. Еден ден Moominpappa се чувствува во загуба. Тој нема идеја што да прават со себе, бидејќи тоа чини дека сè е веќе направено. Па тој зема неговото семејство отиде да почнат нов живот во светилникот на мал, карпестиот остров далеку во морето. Тоа е прилично тивка и осамена во првиот, но кога ќе почнат да истражуваат нивната невообичаена околината на Moomins откриете некои смешно и чудно нови работи за себе.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 224

Објавено: Мај 5, 2011

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moominpappa на море (тврд повез)

£ 12,99

А Moomintroll е мал и срамежлив и масти, и има Moominpappa и Moominmamma. Moomins живеат во шумите на Финска. Еден ден Moominpappa се чувствува во загуба. Тој нема идеја што да прават со себе, бидејќи тоа чини дека сè е веќе направено. Па тој зема неговото семејство отиде да почнат нов живот во светилникот на мал, карпестиот остров далеку во морето. Тоа е прилично тивка и осамена во првиот, но кога ќе почнат да истражуваат нивната невообичаена околината на Moomins откриете некои смешно и чудно нови работи за себе.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 224

Објавено: Мај 5, 2011

Издавач : P uffin

Moominmamma книга на мисли £ 5,99

Moominmamma книга на мисли

Moominmamma книга на мисли

"Мажите се најубавиот кога тие се здрава", рече, Moominmamma топло. "

Moomin приказни се полни со возбудливи авантури, темпераментен хумор, вечни вистини и безвременски мудрост. Moominmamma размислува пријателство, храброст и разбирање. Нејзините размислувања, во оваа збирка, нудиме поглед на нејзиниот почитуваат ведрина и нејзината уникатна способност да се секогаш видите надеж, дури и во катастрофа.

Вклучува оригинални илустрации од креаторот на Moomins, Tove Jansson.

Кол

Цена: £ 5,99

Loading Ажурирање количка ...

Moominmamma книга на мисли

£ 5,99

"Мажите се најубавиот кога тие се здрава", рече, Moominmamma топло. "

Moomin приказни се полни со возбудливи авантури, темпераментен хумор, вечни вистини и безвременски мудрост. Moominmamma размислува пријателство, храброст и разбирање. Нејзините размислувања, во оваа збирка, нудиме поглед на нејзиниот почитуваат ведрина и нејзината уникатна способност да се секогаш видите надеж, дури и во катастрофа.

Вклучува оригинални илустрации од креаторот на Moomins, Tove Jansson.

Moominland Midwinter (тврд повез) £ 12,99

Moominland Midwinter (тврд повез)

Moominland Midwinter (тврд повез)

"Ова е снег, 'шепна Moomintroll за себе. Moomins секогаш спијат во текот на зимата - или тие го направија до година Moomintroll разбудив и отиде истражување во тивок, снег покриени со долината каде што реката се користи за да уништи заедно и сите негови пријатели беа толку зафатени во текот на летото.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 144

Објавена: 7 октомври 2010

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Moominland Midwinter (тврд повез)

£ 12,99

"Ова е снег, 'шепна Moomintroll за себе. Moomins секогаш спијат во текот на зимата - или тие го направија до година Moomintroll разбудив и отиде истражување во тивок, снег покриени со долината каде што реката се користи за да уништи заедно и сите негови пријатели беа толку зафатени во текот на летото.

Големина: 129 x 198mm

Страници: 144

Објавена: 7 октомври 2010

Издавач : P uffin

Сплендид Moomin е Лето налепници книга £ 4,99

Сплендид Moomin е Лето налепници книга

Сплендид Moomin е Лето налепници книга

Пишам-Hoo! Те сретнам на семејството Moomin, и сите нивните прекрасни пријатели? Има толку многу работи да се направи во Moominvalley, од пливање во морето на кампување во шумата. Читателите можат да ги користат нивните налепници и се приклучат во сите лето забава!

Големина: 210 x 297mm
Страници: 16
Објавена: 1 јули 2010
Издавач : P uffin
Кол

Цена: £ 4,99

Loading Ажурирање количка ...

Сплендид Moomin е Лето налепници книга

£ 4,99

Пишам-Hoo! Те сретнам на семејството Moomin, и сите нивните прекрасни пријатели? Има толку многу работи да се направи во Moominvalley, од пливање во морето на кампување во шумата. Читателите можат да ги користат нивните налепници и се приклучат во сите лето забава!

Големина: 210 x 297mm
Страници: 16
Објавена: 1 јули 2010
Издавач : P uffin
Повеќето Магичен Moomin е pop-up книга £ 8,99

Повеќето Магичен Moomin е pop-up книга

Повеќето Магичен Moomin е pop-up книга

Од моментот кога сонцето го буди наутро има многу акција во денот Moomintroll е. Пливање, риболов, Бери-подигање - се приклучат него и неговите пријатели низ шест брилијантен шири со клапи, се повлече јазичиња и волшебна финалето pop-up како сите тие да седнат на вечера.

Големина: 210 x 210mm

Страници: 14

Објавено: 1 Септември 2011

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 8,99

Loading Ажурирање количка ...

Повеќето Магичен Moomin е pop-up книга

£ 8,99

Од моментот кога сонцето го буди наутро има многу акција во денот Moomintroll е. Пливање, риболов, Бери-подигање - се приклучат него и неговите пријатели низ шест брилијантен шири со клапи, се повлече јазичиња и волшебна финалето pop-up како сите тие да седнат на вечера.

Големина: 210 x 210mm

Страници: 14

Објавено: 1 Септември 2011

Издавач : P uffin

Направете-А-Сакаат Moomin е Броење Книга £ 12,99

Направете-А-Сакаат Moomin е Броење Книга

Направете-А-Сакаат Moomin е Броење Книга

"Ѕвездени светлина, ѕвезда светла, пребројувањето и сакаат на ѕвездите вечерва. . ". Еден поспана броење книга со кој се римува текст кој Moomintroll и неговите пријатели за да плени мали деца како што тие сметаат од 10 светли ѕвезди да се раздени! Здрав одбор книга, 204 x 263mmn, во кој се обоени, илустрирани пластични копчиња со кои се намалуваат во број еден по еден, страница по страница

Големина: 263 x 204mm

Страници: 24

Објавено: Октомври 4, 2012 година

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 12,99

Loading Ажурирање количка ...

Направете-А-Сакаат Moomin е Броење Книга

£ 12,99

"Ѕвездени светлина, ѕвезда светла, пребројувањето и сакаат на ѕвездите вечерва. . ". Еден поспана броење книга со кој се римува текст кој Moomintroll и неговите пријатели за да плени мали деца како што тие сметаат од 10 светли ѕвезди да се раздени! Здрав одбор книга, 204 x 263mmn, во кој се обоени, илустрирани пластични копчиња со кои се намалуваат во број еден по еден, страница по страница

Големина: 263 x 204mm

Страници: 24

Објавено: Октомври 4, 2012 година

Издавач : P uffin

Малку Moomin е Летен книга £ 4,99

Малку Moomin е Летен книга

Малку Moomin е Летен книга

Прикачи малку кабриолет Moomin книга на вашиот кабриолет, колиба или високо столче и да ги преземат Moomins насекаде со вас! Своите тешки табла страници и монтажни рака и клип направи оваа мала табла книга само правото за малку оние во движење. Ова е најновата прилог на зашеметување новата палета на децата од предучилишна наслови за семејството Moomin и нивните пријатели.

Големина: 90 x 90mm

Страници: 12

Објавено: Септември 2, 2010

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 4,99

Loading Ажурирање количка ...

Малку Moomin е Летен книга

£ 4,99

Прикачи малку кабриолет Moomin книга на вашиот кабриолет, колиба или високо столче и да ги преземат Moomins насекаде со вас! Своите тешки табла страници и монтажни рака и клип направи оваа мала табла книга само правото за малку оние во движење. Ова е најновата прилог на зашеметување новата палета на децата од предучилишна наслови за семејството Moomin и нивните пријатели.

Големина: 90 x 90mm

Страници: 12

Објавено: Септември 2, 2010

Издавач : P uffin

Малку Moomin книга на зборови £ 5,99

Малку Moomin книга на зборови

Малку Moomin книга на зборови

Јаболко, чаша, цвет, школка. . Омилен првите зборови. Откријте Moomin, како што го сподели неговото зафатен ден по целиот пат за да спиење. А придружник волуменот на мала книга Moomin на броеви, ова буци малку одбор книга е само правото за мали раце и рано учење - и има многу Moomin магија на патот.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 1 јули 2010

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 5,99

Loading Ажурирање количка ...

Малку Moomin книга на зборови

£ 5,99

Јаболко, чаша, цвет, школка. . Омилен првите зборови. Откријте Moomin, како што го сподели неговото зафатен ден по целиот пат за да спиење. А придружник волуменот на мала книга Moomin на броеви, ова буци малку одбор книга е само правото за мали раце и рано учење - и има многу Moomin магија на патот.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 1 јули 2010

Издавач : P uffin

Малку Moomin книга на спротивности £ 5,99

Малку Moomin книга на спротивности

Малку Moomin книга на спротивности

Голем, мал, горе, долу, во, надвор. . . Магичен учењето забавно со Moomins во овој прекрасен одбор книга придружник волуменот на мала книга Moomin на бои, мала книга Moomin на броеви и мала книга Moomin на зборови.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 3 Март 2011

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 5,99

Loading Ажурирање количка ...

Малку Moomin книга на спротивности

£ 5,99

Голем, мал, горе, долу, во, надвор. . . Магичен учењето забавно со Moomins во овој прекрасен одбор книга придружник волуменот на мала книга Moomin на бои, мала книга Moomin на броеви и мала книга Moomin на зборови.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 3 Март 2011

Издавач : P uffin

Малку Moomin на Книгата на броеви £ 5,99

Малку Moomin на Книгата на броеви

Малку Moomin на Книгата на броеви

Еден Moomin, две дрва, три чадори, четири облаците. . . Грофот заедно со Moomintroll целиот пат од една до десет, и пошироко. Малку Книга А придружник волумен toMoomin на зборови, ова буци малку одбор книга е само правото за мали раце и рано учење - и има многу Moomin магија на патот.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 1 јули 2010

Издавач : P uffin

Кол

Цена: £ 5,99

Loading Ажурирање количка ...

Малку Moomin на Книгата на броеви

£ 5,99

Еден Moomin, две дрва, три чадори, четири облаците. . . Грофот заедно со Moomintroll целиот пат од една до десет, и пошироко. Малку Книга А придружник волумен toMoomin на зборови, ова буци малку одбор книга е само правото за мали раце и рано учење - и има многу Moomin магија на патот.

Големина: 148 x 179mm

Страници: 16

Објавена: 1 јули 2010

Издавач : P uffin

Loading Ажурирање ...