Hattifatteners

Hattifatteners Të Hattifatteners janë qenie që janë të heshtur përgjithmonë enden përreth në tufa të mëdha. E vetmja gjë që interesat e tyre është arritur në horizont - dhe sapo ata të arrijnë atë, ata vazhdojnë udhëtimin e tyre.

Të bardhë, Hattifatteners pa fytyrë janë të shurdhër dhe memec. Ata nuk kanë nevojë për të ngrënë apo fjetur. Ata paketë veten ngushtë së bashku në tufa të mëdha, dhe të qëndrojë aty duke u dridhur. Asgjë përveç roaming interesat e tyre.

Të Hattifatteners ngjajnë kërpudha hollë. Të mëdha të tyre, sytë e shpërqëndruar ndryshojë ngjyrën sipas rrethinat e tyre. Gjatë stuhi, e Hattifatteners bëhet shumë e ngarkuar me energji elektrike dhe kjo është një ide e mirë për të shmangur ato. Ju mund kuptim praninë e tyre si një pagesë elektrike në ajër. Në raste të tjera ata janë të padëmshme.

Në mes i verës, të Hattifatteners mblidhen në ishullin e tyre për një takim vjetor, pas së cilës ata u nisën roaming herë më shumë. Të Moomins parë hasni Hattifatteners në librin e Moomins dhe përmbytjes së madhe.