Moominmamma

Moominmamma Moominmamma është një nënë e qetë dhe të mbledhura që nuk lejon gjëra pak të marrë në nervat e saj. Ajo siguron se Moominhouse është gjithmonë një vend i sigurt dhe i dashur - edhe për familjen e saj dhe për vizitorët.

Moominmamma sjell familjen e saj në mënyrë që ata të deftly mezi njoftim ata janë duke u parented. Ajo dëshiron të gjithë të jenë të lumtur dhe individualitetin vlerat e të gjithëve, por ajo do të ndërhyjë nëse gabimet dikush dikush tjetër. Ajo nuk është shqetësuar nga marrëzi të tjerëve, pasi ajo beson se njerëzit të mësojnë shumë nga gabimet e tyre.

Askush nuk është gjithnjë i pakënaqur në kompaninë Moominmamma: ajo është gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar dhe tastierë. Banorët e Moominvalley besimit të saj, si asnjëherë Moominmamma zbulon sekretet e tyre. Kurdo që vizitorët pop nga Moominhouse, Moominmamma dëshiron të dijë se kur ditëlindjet e tyre. Djali ose vajza ditëlindjen gjithmonë merr për të zgjedhur ëmbëlsirë.