Moomintroll

Moomintroll A keni takuar Moomintroll akoma?

Ai është një djalë i këndshëm që është interesuar në çdo gjë që ai sheh. Bota është plot me gjëra interesante për të hetuar, por në veçanti do Moomintroll mbledhur gurë dhe predha. Ai gjithashtu do detin, ashtu si gjithë familja Moomin.

Shumë vizitorë pop nga Moominhouse, dhe Moomintroll është gjithmonë i lumtur kur ai ka kaluar kohë me miqtë e tij. Ai ka besim të madh në miqtë e tij dhe merr shqetësuar nëse njëri prej tyre është i pakënaqur. Moomintroll është shumë e ndjeshme vetë, por ai kurrë nuk mbart një armiqësi.

Moomintroll mendon se Moominvalley është vendi më të sigurta dhe më interesante në botë. Kjo është arsyeja pse ai është kaq kurioz dhe trim - ai mund të përmbushë dëshirën e tij për të kuptuar gjëra të çuditshme dhe krijesa të çuditshme, pa nevojën për të kini frikë nga ata. E vetmja gjë që e bën të ndiheni keq Moomintroll është duke u lënë vetëm.

Moomintroll është një ëndërrues dhe një mendimtar, dhe endacak rebel Snufkin është shoku tij më të mirë. Çdo nëntor, kur Snufkin shkon në jug për të dimrit, ai lë Moomintroll një letër të veçantë. Në të, ai premton të kthehet në Moominvalley në ditën e parë të pranverës.