Snorkmaiden

Snorkmaiden Snorkmaiden është miku Moomintroll dhe shok lojë. Ata si njëri-tjetrin shumë dhe dashurinë e varur së bashku. Snorkmaiden është i lumtur dhe energjik, edhe pse zakon e saj e papritur ndryshuar mendjen e saj nganjëherë mund të irritojë njerëz pak.

Snorkmaiden është një ëndërrimtar dhe shpesh imagjinon se çfarë princi i saj simpatik do të jetë si. Ajo është gjithashtu një pak më kot dhe flirtuese, por mund të jetë shumë i shkathët, kur ajo është në një vend të ngushtë. Në Comet librit në Moominland, Snorkmaiden vjen me një mënyrë për të hequr qafe të oktapod që po kërcënon Moomintroll.

Snork është vëllai Snorkmaiden së. Ata janë të dy Snorks, një specie që ndryshon pak nga Moomins. Një karakteristikë e veçantë e Snorks është se ata gjithmonë ndryshojnë ngjyrën sipas disponimin e tyre. Kur Snorkmaiden është i mërzitur, ajo kthehet e gjelbër të lehta.

Snorkmaiden ka një Fringe, të cilën ajo gjithmonë e mban kërkuan mjeshtërisht. Edhe ajo vesh një anklet ari. Ne së pari të përmbushë Snorkmaiden në librin e dytë në seri Moomin, Comet në Moominland, dhe ajo shfaqet në pothuajse të gjitha librat e mëposhtme.