Moomin Summer Fun

Të Moomins erdhi në Covent Garden për ditëlindjen Tove Jansson së!

 

Autor i Moomins dhe artistit të mirënjohur, Tove Jansson (1914-2001) është një nga artistët më të njohur finlandeze rreth botës. 9-të e gusht 2014 do të kishte qenë 100 ditëlindjen th dhe në festimin Tove-së të këtë një fundjavë të Moomin Summer Fun u mbajt në Xhennet Tregut Covent.

Tifozët Moomin vjetër dhe të rinj u ftuan të Covent Garden të Londrës për një fundjavë të fun, muzikë, tregime dhe më shumë. Shkrimtari i Fëmijëve i Philip Ardagh, emri prapa tepër të njohura librat Eddie Dickens, dhe Benny Törnroos, një nga Finlanda dhe Suedia-së më mirë të dashur artist fëmijëve, ishin mysafirët që shfaqen gjatë fundjavës.

Teatri i fëmijëve polka s ka qenë duke treguar një shfaqje kukull quajtur Moominsummer çmenduri, të përshkruara nga Ç'është On Stage si "magjepsës për fëmijët dhe të rriturit ashtu".

Ka pasur edhe një Moomin pikturë temë fytyrë dhe disa paraqitjet personale nga ana e Moomins vetë.

Moomin Summer Fun u mbajt në një teepee projektuar posaçërisht dhe të ndërtuara në shesh kryesor në Covent Garden, në shtëpi të Shop Moomin.

Lexo më shumë:

http://www.finemb.org.uk/public/default.aspx?contentid=310688&nodeid=35864&contentlan=2&culture=en-GB

http://www.timeout.com/london/things-to-do/moomin-summer-fun

http://www.list.co.uk/event/423003-moomin-summer-fun/

http://www.fundayswithkids.com/moomin_summer_fun/#.U9obL-NdVbE

http://www.skiddle.com/whats-on/London/Covent-Garden-Piazza-Central-Avenue/Moomin-Summer-Fun/12230782/

http://www.eventbrite.co.uk/e/moomin-summer-fun-tickets-12473306997?aff=es2&rank=1

http://www.londontown.com/events/