Карактери

На Moominvalley жители

Тоа е прекрасен долината, полн со среќен малку суштества и расцутена дрвја. А јасно, тесни река тече надолу од планините, ветровите околу сини Moominhouse, а потоа се губи во соседните земји, каде што другите суштества се прашувам од каде доаѓа.