Moomin Лето Забава

На Moomins дојде на Ковент Гарден за роденден Tove Jansson е!

 

Автор на Moomins и славна уметник, Tove Jansson (1914-2001) е еден од најпознатите фински уметници од целиот свет. На 9-ти август 2014 година би биле 100-тиот роденден, а во одбележувањето на овој Tove е викенд на Moomin лето забава се одржа во Ковент Гарден пазар.

Moomin фанови стари и млади, беа поканети да Лондон Ковент Гарден за викенд забава, музика, приказни и многу повеќе. Детски писател Филип Ardagh, името зад неверојатно популарни книги Еди Дикенс, и Бени Törnroos, еден од Финска и Шведска најсаканите детски забавувачи, беа гости се појавуваат за време на викендот.

Децата полкови театар се покажува куклена претстава наречена Moominsummer лудило, опишан од она што е на сцената како "увлекателен за деца и возрасни слично".

Имаше, исто така Moomin тема лице сликарство и некои лични настапи од страна на самите Moomins.

Moomin лето забава се одржа во специјално дизајнирана и конструирана teepee на главниот плоштад во Ковент Гарден, домот на Moomin продавница.

Прочитајте повеќе:

http://www.finemb.org.uk/public/default.aspx?contentid=310688&nodeid=35864&contentlan=2&culture=en-GB

http://www.timeout.com/london/things-to-do/moomin-summer-fun

http://www.list.co.uk/event/423003-moomin-summer-fun/

http://www.fundayswithkids.com/moomin_summer_fun/#.U9obL-NdVbE

http://www.skiddle.com/whats-on/London/Covent-Garden-Piazza-Central-Avenue/Moomin-Summer-Fun/12230782/

http://www.eventbrite.co.uk/e/moomin-summer-fun-tickets-12473306997?aff=es2&rank=1

http://www.londontown.com/events/